Je bent nu hier: Home / Aanbod / Trainingsacteur

Trainingsacteur met mensenkennis

  • Wil jij dat jouw training verder gaat dan alleen "praten over"?
  • De theorie meteen in een realistische oefensituatie toepassen?
  • Sparren over je training met een organisatiepsycholoog?
     

Ik werk graag met je samen.

Als trainingsacteur ben ik levend oefenmateriaal tijdens een training. Ik creëer een concrete situatie, waarin de deelnemers nieuwe vaardigheden kunnen oefenen en écht eigen maken. Hoewel ik een rol speel, blijf ik altijd vanuit mijn hart in contact met met de deelnemer tegenover me. Ik laat me écht raken, om vervolgens vanuit die onderlinge verbinding feedback te geven. Door deze manier van werken ontstaat er een hele realistische leersituatie. Tegelijkertijd is het voor deelnemers heel erg spannend om met een acteur te werken. Ik vind het een uitdaging om deelnemers zich zo veilig te laten voelen, dat zij openstaan om te leren. Zo breng ik het leerproces van de deelnemers verder en voeg ik extra inhoud toe aan een training.

Waarom kiezen voor Verder met Froukje als trainingsacteur?                                                                   trainingsacteur 105 200916 Froukje Esther uitsnede

Als acteur ben ik zeer flexibel. Zowel in het vertonen van uiteenlopende soorten gedrag, als in het aanpassen van het rollenspel aan de grenzen en wensen van de deelnemer. Ook mijn rol in de training vul ik flexibel in, afhankelijk van jouw wensen als trainer. Ik heb kennis van didactiek en van specifieke trainings- en gespreksmethodieken. Ik neem een rugzak vol met werkvormen mee en heb ervaring met het opnemen en inspreken van instructievideo's.

Als organisatiepsycholoog heb ik veel kennis van menselijk gedrag. Ook heb ik ervaring in het ontwerpen en geven van trainingen. Als daar behoefte aan is, kun je met mij sparren over de vorm en inhoud van je training. Je kunt me zelfs inzetten als co-trainer.

Hoewel ik trainingsacteur rollenspel jongeregetraind ben om elk soort gedrag te laten zien, ben ik extra sterk in trainingen over communicatieve vaardigheden, intake- en keukentafelgesprekken, netwerkgericht en oplossingsgericht werken of motiverende gespreksvoering. Hier put ik uit mijn oneindige bron van real-life-ervaringen die ik heb opgedaan als begeleider van probleemjongeren en -gezinnen (op de foto hiernaast/boven speel ik een jongere!)

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Trainingsacteurs. Ik handel volgens de NVvT-Gedragscode en gebruik het NVvT-profiel trainingsacteur als richtlijn. Ik vind het belangrijk om me in te zetten voor professionalisering van het vak. Want als je met een trainingsacteur werkt wil je zeker weten dat je kwaliteit krijgt, dat niemand een vervelende ervaring heeft en dat iedereen wat leert!

Verder met Froukje als trainingsacteur: wat levert het op?

  • Een levendige training met diepgang en dynamiek;
  • Concrete, heldere en bruikbare feedback op gedrag;
  • Daadwerkelijk toepassen van nieuwe vaardigheden, in levensechte situaties

Denk je erover om je training te verrijken met mij als acteur of co-trainer? Of wil je even sparren over de mogelijkheid om een rollenspel aan je training toe te voegen? Neem contact met me op en ik denk vrijblijvend met je mee!

Wil je weten wat een trainingsacteur precies doet? Daar heb ik dit artikel over geschreven.

Als trainingsacteur is Froukje zeer prettig om mee samen te werken. Door haar rustige houding stelt ze studenten tijdens het assessment goed op hun gemak. Ze geeft studenten duidelijke en concrete feedback op een prettige manier. Hierdoor kunnen studenten de beoordeling op het assessment goed plaatsen. Ook geeft Froukje studenten duidelijke tips mee om verder aan de slag te gaan met hun communicatieve vaardigheden.

trainingsacteur Logo Windesheim voor web 400x400De samenwerking met Froukje heb ik als professioneel en prettig ervaren. Froukje is betrouwbaar in haar afspraken. Ik heb haar ervaren als een fijne collega om assessments bij studenten mee af te nemen.

Windesheim Flevoland, opleiding social work

Neem contact op