Je bent nu hier: Home / Over Froukje

Over Froukje

trainingsacteur 181011 006 2 Froukje vierkantToen ik acht was organiseerde ik mijn eerste workshop. Ik trommelde vriendinnetjes op, regelde materialen en was juf van het knutselclubje. Vijf cent betaalden de deelnemers en ze gingen naar huis met een prachtig versierd papieren bord, met als kers op de taart echte gedroogde macaroni erop geplakt. Mijn ondernemerschap was een feit.

Het duurde nog vele jaren voordat ik een echte ondernemer werd. Ik haalde eerst mijn master als arbeids- en organisatiepsycholoog. Ik reisde rond door Canada en Australië. Ik werkte in de thuiszorg, gaf colleges psychologie en organiseerde dansimprovisatie op locatie. De laatste jaren werkte ik als projectmedewerker in de zorg, begeleider van probleemjongeren en beleidsadviseur in het sociaal domein. Na een sabbatical in 2018 besloot ik om al mijn ideeën, ervaring en kennis te bundelen in een eigen onderneming, waarmee ik mensen en organisaties echt verder kan helpen. Met meer ruimte voor mijn creatieve en speelse kant. Ik volgde een langgedroomde opleiding tot trainingsacteur en richtte de zolder in als kantoor. Verder met Froukje was een feit!trainingsacteur 027 200916 Froukje Esther

Ik ben een echte denker en kan goed analyseren, maar heb daarnaast ook een niet-aflatende bron van creativiteit in me, die altijd borrelt en bruist. Bovendien maak ik met iedereen contact en ben ik altijd geinteresseerd in het "waarom" van mijn medemens. Deze combinatie maakt mij tot een allround verbinder, die op een energieke en creatieve manier richting kan geven aan een inhoudelijk verander- of leerproces.

Lees op LinkedIn meer over mijn werkervaring. Of neem contact met me op!

De volgende waarden zijn voor mij belangrijk: gelijkwaardigheid, interesse in elkaar, eerlijk zijn, eigen verantwoordelijkheid, kwetsbaar mogen zijn, persoonlijke ontwikkeling, en het liefst ook nog een beetje kunnen lachen om jezelf.

Jouw kracht is dat je goed kunt luisteren en al die aspecten die bij ‘mensenmensen’ passen, maar je bent ook echt geen softie.

Wat anderen zeggen over mij:

 • Jij komt binnen met een bak energie.
 • Je kunt je goed verplaatsen in de visie van anderen en staat open voor verschillende perspectieven.
 • Je hebt niet snel een oordeel over anderen.
 • Jouw kracht is dat je goed kunt luisteren en al die aspecten die bij ‘mensenmensen’ passen, maar je bent ook echt geen softie.
 • Jij hebt de energie, kracht en positiviteit om ervoor te zorgen dat het ergens naartoe gaat met de situatie.
 • Je laat merken dat je oprecht geïnteresseerd bent in de ander en dat je hem of haar ook echt vooruit wilt helpen.
 • Je helpt met nadenken over zowel professionele als persoonlijke vragen, waardoor ik verder kom en me gehoord voel.
 • De teksten die jij schrijft zijn altijd lekker leesbaar.
 • Jij bent écht in contact met de mensen om je heen.

 

Kijk bij aanbod om te zien wat ik voor je kan doen. Of neem contact met me op!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

trainingsacteur 181011 009 Froukje vierkantMet mijn bedrijf wil ik meer plezier, medemenselijkheid en verbinding teweegbrengen. Zodat we samen de wereld samen iets mooier maken. Goed zorgen voor elkaar en voor de planeet zijn voor mij belangrijke drijfveren. Ik werk dan ook het liefst voor organisaties die vanuit dezelfde principes naar de wereld kijken.

Ik voel me betrokken bij mijn omgeving. Ik werk daarom graag in eigen regio. Dat is ongeveer het gebied tussen Almere, Zwolle, Apeldoorn, Amersfoort en Harderwijk. Daar heb ik het grootste netwerk en weet ik goed de weg (in gemeente-, zorg- en onderwijsland). Maar: ik heb er geen enkel probleem mee om verder reizen, mocht dat nodig zijn.

En tot slot:

 • Ik ben getrouwd en moeder van twee dochters.
 • Ik woon in Ermelo, heerlijk ingeklemd tussen bos, hei en randmeer.
 • In mijn vrije tijd doe ik graag aan yoga, tuinieren, wandelen, zwemmen en theater/dansen/acteren.
 • Ik heb daarnaast altijd wel een nieuwe hobby of interesse. Zo heb ik al eens ukelele leren spelen en ben ik korte tijd mede-presenator geweest van een lokaal radioprogramma. Want: “life is short but wide.”
 • Ik ben dol op post-its, drink mijn koffie meestal zwart, spring soms door het huis op Ierse punkmuziek, communiceer het liefste via een oude Nokia en eet graag zelfgemaakte pizza.
 • Naast het ondernemerschap werk ik ook nog als wijkondersteuner in mijn eigen wijk Ermelo-West!
 • Ooit hoop ik op een plek in het buitengebied te wonen, waar we met ons gezin zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn én waar ik een plek heb om mensen te ontvangen voor Verder met Froukje.
Life is short but wide. Rebecca Wells

trainingsacteur forukje

Neem contact op

FroukjeFroukjeFroukje