Je bent nu hier: Home / Aanbod / Intervisie

Intervisie voor professionals

  • Heeft jouw team te weinig tijd om met elkaar te sparren?
  • Past iedereen de methodiek op zijn eigen manier toe, waardoor er geen duidelijke lijn is?
  • Wil je beter worden in je vak, door systematisch op jezelf te reflecteren?
     

Ik help je met het opzetten en begeleiden van een goede, resultaatgerichte intervisie.

Intervisie is onmisbaar als je werkt met mensen. Je bent zelf je belangrijkste instrument en elke dag weer kom je voor inhoudelijke uitdagingen te staan. Heb ik juist gehandeld? Wel of niet melden? Methodiek volgen of buiten het boekje gaan? Door over zulke vragen na te denken word je beter in je vak en blijf je er plezier in houden.

Maar een goed gesprek hierover voeren gaat niet vanzelf. Je hebt een gespreksstructuur nodig, een onbevooroordeelde houding en bovenal aandacht en rust. Helaas schiet dit er in de dagelijkse werkpraktijk vaak bij in. Daarom is bewust geplande intervisie zo belangrijk. Door op regelmatige basis systematisch te reflecteren, aan de hand van een concrete vraag uit de werkpraktijk, ontdek je universele leerpunten voor de hele groep.

Als je als leidinggevende je team intervisie gunt, krijgen je medewerkers een broodnodig moment waar zij op adem kunnen komen én de kans om als professional blijven groeien. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat jouw organisatie meer kwaliteit levert.

Ik heb diverse intervisiemethodieken tot mijn beschikking. Van speelse en creatieve vormen, waarin we bijvoorbeeld met rollenspellen of verhalen werken, tot meer theoretische vormen. Ik gebruik bovendien graag de principes van het socratische gesprek. Deze gespreksvorm is een gezamenlijk onderzoek waarin wordt gereflecteerd op diepgaande vraagstukken. Door te luisteren, je oordeel uit te stellen en ruimte te geven aan elkaars wijsheid, kom je samen tot inzicht en het ontwikkelen van visie.

Als intervisiebegeleider werk ik zeer gestructureerd. Ik start met een concrete vraag en eindig met een concreet antwoord. De sfeer tijdens een bijeenkomst is respectvol en open, maar dat betekent niet dat we eindeloos kletsen of op zijsporen belanden. Uiteraard is er ruimte voor plezier, stoom afblazen en spelenderwijs onderzoeken. Maar bovenal werken we hard en gefocust aan het inhoudelijke sterker maken van onszelf en het team. Ik zorg ervoor dat elke intervisie eindigt met concrete leerpunten.

Intervisie van Verder met Froukje: wat levert het op?

  • Concrete oplossing voor ingewikkelde werkproblemen;
  • Een gezamenlijke visie als team op de methodiek of werkwijze;
  • Meer aandacht voor de inhoud van je vak en daardoor meer werkplezier.

Overweeg je intervisie van Verder met Froukje voor jouw team? Neem contact met me op, dan bekijken we samen wat het beste past bij jouw vraag. Ik vind het leuk om te sparren en denk graag met je mee. Een eerste adviesgesprek is altijd gratis en vrijblijvend!

Wil je weten hoe je een goede intervisiesessie opzet? Daar heb ik dit artikel over geschreven.

Neem contact op