credits

Je bent nu hier: Home / Mijn werkwijze

Mijn werkwijze

Ik help mensen en organisaties met groeien en veranderen. Dat doe ik door de verbinding te zoeken tussen theorie en praktijk, tussen gevoel en verstand, tussen abstract en concreet. Zodat we een globale vraag, wens of onderbuikgevoel om kunnen zetten naar concrete en meetbare stappen.

Mijn werkwijze bestaat uit drie vaste ingrediënten: structuur, menselijkheid en actie.

Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Ik breng structuur aan

trainingsacteur papierbl 1

Ik schep orde in de chaos. Want om goed samen te kunnen werken is het belangrijk dat er overzicht is. Ik orden gedachten en ideeën, ruim documenten op, stel prioriteiten en maak duidelijke afspraken.

Ik denk systematisch na. Of ik nou werk als trainingsacteur of als projectleider: ik doe altijd grondig onderzoek. Dat doe ik door de juiste vraag stellen, een passende methode te zoeken en vervolgens informatie te verzamelen. Pas als alle informatie is geanalyseerd, kom ik met conclusies en ideeën.

Ik schrijf dingen duidelijk op. Maar al te vaak worden er plannen gemaakt, zonder dat de afspraken duidelijk op papier staan. Of er wordt juist te veel opgeschreven, in lijvige documenten die niemand leest. Bij Verder met Froukje krijg je altijd een kort en duidelijk plan, overzicht of rapport.

Ik zoek naar menselijkheid

trainingsacteur popbl 1

Ik maak contact. Ik zorg ervoor dat alle mensen die belangrijk zijn voor het resultaat elkaar écht kennen. Ik zorg ervoor dat men begrip krijgt voor elkaars standpunt, zodat er effectief kan worden samengewerkt. En als dat van meerwaarde is, vraag ik ook graag cliënten, leerlingen, patiënten of inwoners om hun mening.

Ik focus op leren. Want veranderen gaat niet zonder slag of stoot. Pas als we kwetsbaar durven te zijn en onze fouten niet meer als een probleem zien, kunnen we iets leren. Ik zorg ervoor dat iedereen in deze leer-modus komt.

Ik geloof in maatwerk. Ik heb geen standaard oplossing, maar ben expert in “samen onderzoeken”. De ingrediënten voor verandering zijn al aanwezig in mensen en organisaties. Ik help met zoeken naar deze ingrediënten. Zo vinden we een oplossing die écht goed past.

Ik zorg voor actie

trainingsacteur uitroepbl 1

Ik ben een doener. Daar kan ik kort over zijn. Ik zoek naar een vorm die werkt (van brainstorm tot pizzavergadering tot straatinterview) en zorg ervoor

DAT

HET

GEDAAN

WORDT.

 

En ik beloof je: dat voelt goed!

Niemand weet het, en zij die beweren het te weten zijn 't onderling niet eens. Multatuli

Een eerste adviesgesprek met mij is altijd gratis. Dat kan telefonisch, maar ook "face to face". Ik leer je graag kennen, onder het genot van een kop koffie of thee. Leg me jouw probleem voor en ik denk met je mee. Ik vind het leuk om met mensen te sparren en mijn luistervaardigheden te oefenen. En help jou graag een stukje verder.

Enthousiast geworden? Kijk bij aanbod om te kijken wat ik voor je kan doen, of neem contact op.

Neem contact op

trainingsacteur forukje