Je bent nu hier: Home / Leesvoer

Deze is voor iedereen die het graag goed wil doen


Twijfel jij weleens of je goed genoeg bent? Ben je soms onzeker? Gefeliciteerd, je bent een mens! Dit stukje is speciaal voor jou.

Vorige week begeleidde ik een intervisiebijeenkomst van jeugdzorgwerkers. Superspannend, want deze klus had ik helemaal zelf binnengesleept, zelf vormgegeven, zelf bedacht, voorbereid en uitgevoerd. Ik had, zoals ze dat noemen, mezelf er helemaal in gelegd.

En het ging goed! Ik voelde me dankbaar dat acht onbekende mensen hun twijfels en onzekerheden met mij wilden delen.

Na afloop [...]

lees verder →


Waarschuwing: van intervisie word je beter in je werk!


Ben jij er klaar voor om kritisch en liefdevol naar jezelf te kijken?

Toen ik was afgestudeerd als organisatiepsycholoog, begeleidde ik vijf jaar lang jongeren. In deze tijd is mijn liefde voor intervisie ontstaan. Intervisie vond ik één van de leukste onderdelen van mijn werk. Met collega’s systematisch onderzoeken waar je tegenaan loopt, om daarvan te leren en te groeien: je kunt me niet blijer maken.

Later deed ik mee aan een multidisciplinaire intervisiegroep: daar leerde ik superveel nieuwe [...]

lees verder →


Een trainingsacteur acteert (bijna) niet!


Maar wat doet een trainingsacteur dan wel?

Vorige week heb ik de laatste les gehad van mijn opleiding tot trainingsacteur bij Dubbel E. Hoera! Ik mag mezelf nu echt trainingsacteur noemen. En niet zomaar eentje, want Dubbel E is een zeer goed aangeschreven opleiding. Ik heb er onwijs leuke mensen leren kennen en heel veel geleerd.

Als ik aan mensen vertel dat ik trainingsacteur ben, krijg ik wisselende reacties. Sommige mensen weten niet wat het is, anderen hebben zelf wel eens met een trainingsacteur te maken gehad. Wat doet een [...]

lees verder →


Mijn nieuwe website is online!


Welkom op mijn blog! Hier vind je straks regelmatig nieuwe artikelen, over thema's die ik interessant vind en waarover ik graag mijn kennis deel. Zoals samenwerken, persoonlijke ontwikkeling en menselijk gedrag. Of over over vragen als: hoe begeleid je een goede intervisie, wat doet een trainingsacteur of hoe maak je een simpel projectplan? Kom snel terug!

(30-1-2019)